23.5.12

Blaue Nacht

Blaue Nacht, eli sininen yö sattui sopivasti äitin vierailulle. Keskustassa oli tärkeimpiä rakennuksia valaistettu sinisiksi ja tarjolla olis ollut jos jonkinlaista konserttia ja taidenäyttelyä sun muuta kulttuurijuttua. Tämän vuoden teemana oli Albrecht Dürerin työt, ja niitä nähtiinkin erilaisissa valoshow:issa ympäri kaupunkia.Vähän enemmän sinisiä rakennuksia olisin mainosten perusteella odottanut, mutta ihan hieno toi oli noinkin.

PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket
Ensimmäinen sininen rakennus, johon törmättiin oli Lorenzkirche. Äiskä osti meille sinisinä vilkkuvat pinssit, jottai voitiin sulautua juhlaväkeen.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kirkolta jatkettiin matkaa Hauptmarktille, jossa oli meneillään valtava valoshow. Pariin rakennukseen oli heijastettu taideteoksia, jotka vaihtuivat musiikin tahtiin.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Toinen valoshow oli heijastettu Kaiserburgin seinään. Tää oli vähän tällänen vitsikkäämpi näytös verrattuna tohon edelliseen taiteellisempaan esitykseen. En todellakaan ymmärrä, miten tollanen show tehdään, mutta hienolta se näytti.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Matkalla Neues Museumille otettiin pakollinen poseerauskuva sinisten valojen häikäisemänä. Sieltä löydettiin kunnon Winter Wonderland jääveistoksineen. Tietysti pääosassa oli herra Dürerin jänis-patsas, muut veistokset oli lähinnä kuutioita, jotka oli täytetty omituisilla jutuilla, kuten nyt noilla Stabilon tusseilla.Stabilo tainnut olla sponssaamassa näitä bileitä :)

PS. Tänään Istanbulii, wuhuuu!!!

[Blue Night in Nuremberg. Lots of light shows and Winter Wonderland.]

4 comments:

 1. Replies
  1. Danke! Noita valoshow-juttuja oli kyllä hauska yrittää kuvailla :)

   Delete
 2. vielä täällä huutelen, eli mulla on sulle tunnustus mun blogissa ;D !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Danke schön, pistetäämpä muistiin :)

   Delete