3.4.12

Tonava kaunoinen

Photobucket
Kielikurssiryhmämme C.1.1 jätti maanantaina perinteisen luokkaopetuksen väliin ja otti suunnakseen Regensburgin, joka sijaitsee Tonavan varrella. Meille oli varattu opastettu kierros, ja käveltiin puolisentoista tuntia ympäri kaupunkia kuunnellen samalla juttuja kaupungin historiasta ja rakennuksista. Koko päivän viettäminen pelkästään oman kurssiryhmän kanssa oli etenkin saksan oppimisen kannalta oikein tehokasta, koska tällä porukalla me puhutaan aina pääasiassa saksaa. Isommalla porukalla englanti on kuitenkin se yleisempi kieli, kun osa porukasta on vielä aivan alottelijoita saksan suhteen.
Photobucket
Tältä se Tonava näyttää Regensburgissa.
Photobucket
Erään talon seinästä löytyi valtava Daavid ja Goljat -maalaus. Kuulemma pieni Daavid kuvastaa Regensburgia, joka aikoinaan oli täysin itsenäinen kaupunki, ja Goljat taas suurta ja mahtavaa Bayernia, joka halusi saada kaupungin osaksi osavaltiota.
Photobucket
Nyt kun raamatullisiin tunnelmiin päästään, niin tässä muutama kirkkohistoriallinen foto. Tämä tässä on Regensburger Dom eli katedraali.
Photobucket
Ja tässä yksityiskohtaa Domin pääsisäänkäynniltä.
Photobucket
Opas vei meidät myös toiseen kirkkoon (nimestä ei mitään hajua), joka on kuulemma valoisuuden ja kullattujen koristeidensa takia suosituin hääkirkko.
Photobucket
Löydettiin isohko kärpässieni. Hih ja kun läksäreiden jälkeen päästiin ommaamisen makuun, niin tämän kuvan ommaan kyllä Essykälle ja Sumpalle, koska niiden kanssa sienijutut on vaan parasta.
Photobucket
Maisemakuvaa jonkun tärkeän hotellin edustalta.
Photobucket
Rikkaiden asuttamalla kujalla. Tai ainakin joskus vuosia sitten siellä asui rikkaita.
Photobucket
Opaskierroksen jälkeen oltiin väsyksissä ja siirryttiin lepäilemään jätskibaarin puolelle. 

[Day trip to Regensburg with our German course group.]

2 comments:

  1. Ooih, kiitti ehk parhaast kuvaommauksest aikoihin! :D (....Mut Saksa näyttää vaaralliselta maalta..) T:Essi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meinaatko vaarallisella kärpässienten valtaisaa kokoa??? :D Hihi ollos hyvä, pitihän se nyt teille omistaa... Saanko nyt yliviivata kärpässienen listalta?? :D

      Delete