11.4.12

Salzburg by Night

Sunnuntain pääsiäisbrunssin kuumottavin puheenaihe oli lomasuunnitelmat. Meillä alkaa kesälukukausi viikon päästä, joten tälle viikolle oli lähes pakottava tarve kehitellä jotain menoa. Viikolle on kuitenkin ahdettu jos jonkinlaista tervetuliaiskahvittelua yliopiston puolesta, joten ihan kamalan pitkälle reissulle ei ollut aikaa. Eikä kyllä rahaakaan. Sunnuntai-iltana sitten kerättiin 5 hengen porukka kasaan ja päätettiin ottaa suunnaksi Salzburg. Saksan VR eli DB on ihan huippu, 29:llä eurolla voi ostaa Bayern-ticketin, jolla 5 henkilöä saa yhden päivän aikana matkustaa Baijerissa niin paljon kun huvittaa. Ja Baijerin lisäksi lipulla voi matkustaa myös muutamaan paikkaan alueen ulkopuolelle, kuten juurikin Salzburgiin Itävallan puolelle. Miinuspuolena on, että lippu ei kelpaa ICE-juniin tai vastaaviin, vaan on käytettävä hitaampia (joka toisella asemalla pysähtyviä) regional-junia. Kotimatkalla otettiin iltalippu, jonka hinnaksi tuli 21euroa. Edestakainen matka yhdelle hengelle maksoi siis hurjat 10e.

Lähdettiin matkaan maanantaina puolilta päivin ja saavuttiin lopulta reilu tunnin myöhästyneen junan ansiosta Salzburgiin siinä 7 aikaan illalla. Vietettiin kaupungissa siis 24 tuntia, tiistain viimeinen juna kohti Müncheniä starttasi 19.09. Tietysti sekin oli myöhässä, joten meillä oli loppujen lopuksi 3 minuuttia aikaa vaihtaa junaa. Onneksi Nürnbergin juna ei kuitenkaan ollut ihan toisella puolella asemaa, joten ehdittiin juuri ja juuri kyytiin.

Kuvien läpikäynti on vielä aivan alkutekijöissä, ja kohta pitäisi ruveta valmistautumaan päivän rientoihin, joten tällä kertaa kuvamateriaalina vain muutama otos ensimmäiseltä illalta: Salzburg by night!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

[We were in Salzburg from Monday till Tuesday. It´s a beautiful city and the train tickets were super cheap, only 10e for one person, there and back. I´m in love with Bavaria-ticket. These pics are from Monday night.]

No comments:

Post a Comment