3.9.12

Potsdam 8.8.

Voihan hittolainen, olin ajastanut tämän postauksen viime alkuviikolle, mutta Hampurikuvat julkaistuani huomasin, että tämä oli edelleen luonnoksissa. Mikälie mennyt vikaan... Tekniikan ihmelapsi kun olen. Tässä juuri pohdin kaksi viikkoa miksi uuden iLuurini äänet reistaavat, oli nääs lähes mahdotonta kuulla, mitä linjan toisessa päässä sanottiin. Tajusin sitten viimein, että edessä oleva suojamuovi peitti koko kajarin. Hups. Mutta jospa tällä kertaa julkaisu onnistuisi...

Viimeisenä Berliinin päivänä päätin tehdä retken Potsdamiin. Päivälippu, joka sisälsi sekä Berliinin että Potsdamin julkiset, maksoi 7e, vain 50 senttiä enemmän kuin Berliinin sisäinen lippu, hassua. En tiennyt paikasta etukäteen oikeastaan mitään, mitä nyt vähän ehdin googlailla hostellilla aamupalaa syödessä. Juna-asemalla nappasin turisti-infosta muutaman kiertoajelufirman esitekartat, ja lähdin niiden avulla suunnistamaan ympäri kaupunkia. Virallisten kiertoajeluiden lisäksi julkisella liikenteellä on oma linnalinja, joka ajelee tärkeimpien linnojen ohi, ja sillä ajelinkin sitten Sanssoucin puistoon kaiken maailman palatseja katselemaan. Toisella puolella cityä olisi ilmeisesti ollut vielä lisää linnoja, mutta useiden tuntien puistossa haahuilun ja lukuisten upeiden rakennusten jälkeen päätin tyytyä tällä kertaa puiston antiin.

Photobucket
Tervetuloa hollantilaiskortteliin!
Photobucket
Päiväkahvit juustokakkukaffelassa, siellä taisi olla yli 10 erilaista juustokakkua. Minä valitsin mustikkaa, namnam.
Photobucket
Venailin linnabussia ja kuvailin torneja...
Photobucket
Hmm, tämä taisi olla uusi palatsi. Tai mikälie sen nimi suomeksi sitten onkaan.
Photobucket
Ja sama linnake toiselata puolelta.
Photobucket
Kiinalainen teehuone, ei siellä kyllä teetä taidettu tarjota :(
Photobucket
Siellä häämöttää itse Sanssoucin linna!
Photobucket
Ja tässä on Orangerielinna.

Sellasta oli Potsdamissa. Vielä olisi luvassa fotoja viimeiseltä etapilta Hampurista ja sitten on tämä reissu vihdoin purkissa :)

7 comments:

 1. Me oltiin Saksan reisulla päiv Potsdamissa :) Oli hieno paikka, käytiin ties missä hienoissa rakennuksissa ja nähtävyykissä, en des muista missä :D Oltiin semmosella kiertoajelulla. Tosta lipusta, Potsdamista Berliiniin ei vissiin ole kamalan pitkä matka? Kuljettiin junalla noita välimatkoja, mutta olin vähän kujalla noista välimatkoista :D

  ReplyDelete
 2. Muistelisin että Berliini-Potsdam on jotain 25km vaan. Itellä meni vajaa tunti hostellilta Potsdamiin jollain lähijunalla joka pysähteli jokaikisellä asemalla :)

  ReplyDelete
 3. oi mikä kakku<3
  ja kiva postaus taas, pääsee sun blogin kautta maailmaan tutustumaan;)!

  ReplyDelete
 4. Hehe siis tää on ihan järkyttävää mut mä suunnilleen elin juustokakulla vikat pari viikkoa Saksassa... :D Ja kiitos :)

  ReplyDelete
 5. muuten, mikä on sun lemppari Saksan kaupungeista, missä oot käyny? Vai onko sulla lempparia? :) Osaatko muuten sanoa mitään Saksan koirakulttuurista?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi apua, en kyllä yhtään tiiä.. Kyllä mä jollain tavalla varmaa berliinistä eniten tykkään, kun siellä on niin paljon kaikkea häppeninkiä ja sillain.. Toisaalta taas on vaikka mitä söpöjä pikkukaupunkeja, mutta ei sellasissa jaksais esim asua. Koirahommista en kyllä valitettavasti tiiä oikeen mitään.

   Delete
 6. Okei :) Mietin vaan, että jos joskus sinne Saksaan päätyy että onko järkee ottaa koiraa mukaan.

  ReplyDelete