16.8.12

Dresden 3-4.8

Prahasta matkani jatkoi junalla takaisin Saksaan, Dresdeniin. Olin kuullut kavereilta kaupungin olevan näkemisen arvoinen, joten päätin pysähtyä siellä matkalla Berliiniä kohti. Dresden on täynnä vanhalta näyttäviä rakennuksia, mutta oikeasti lähes koko city tuhoutui pommituksissa toisessa maailmansodassa, joten rakennukset on vain restauroitu taitavasti. Hienon näköistä siellä joka tapauksessa oli.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Elben toiselta puolelta löytyy Altstadt, jossa on juurikin näitä "vanhoja" rakennuksia. Kaikki on ihan lähekkäin, joten yksi päivä riitti ihan hyvin tuolla kiertelyyn. Lauantaina pyörin sitten Neustadtin puolella, missä aika rähjäisen oloista, mutta paljon kahviloita ja baareja sun muita. Se varsinainen elämä siis löytyy kaupungin uudelta puolelta. Sinne meidänkin oli tarkoitus suunnata hostellilla tavattujen tyyppien kanssa, mutta lopulta päädyttiin vaan istuskelemaan hostellin puutarhassa saksalais-skottilais-kandalais-equadorilais-porukalla.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Hostelli oli nimeltään Kangaroo stop, pääsin siis samalla vähän kuin Ausseihin :D Aula oli täynnä kengurupehmoleluja ja patsaita, loungesta löytyi puu ja huoneissa oli varsinainen Welcome to the jungle -meininki.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Ps. Tässä ollaan jo ehditty kotiutua Suomeen, joten Deutsch mit Miffan aika taitaa olla aika lopussa, täytyy katsoa miten tätä hommaa oikeen jatkaisi. Bloggailuun on jäänyt vähän koukkuun :D Lomareissun kuvat nyt päätyvät joka tapauksessa vielä ainakin tänne...

2 comments:

  1. Hei, olen seurannut blogiasi, mutta ei ole tullut koskaan kirjoitettua. Asun Dresdenissä ja mietin, että missä tuo hotelli/hostelli on? Neustadtissa? Oliko se hintava? Silloin tällöin tulee vieraita, joille tarvitsee majoitusta johon olohuoneen sohvamme ei riitä :) Tuo näyttää kivalta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo Neustadtista löytyy, ihan siitä juna-aseman kupeesta. Taisin maksaa tuolla 12e/yö + petivaatteet 2e/yö, ellen nyt ihan väärin muista. Suosittelen kyllä Kangaroo stoppia, tilat oli jotenkin tosi viihtyisät ja oli semmonen kotoisa fiilis :) tossa on vielä linkkiä kotisivulle: http://www.kangaroo-stop.de/de_hostel-dresden.phtml

      Delete