29.1.12

Willkommen!

Heissan! Ajattelin nyt laittaa pystyyn vaihtoblogin, kun kuukauden päästä suuntaan Saksaan Nürnbergiin kesälukukautta viettämään. Kaupunki on jo ennestään tuttu, sillä pari kertaa oon siellä vieraillut muutaman vuoden takaisen Jenkkivaihdon aikaisen hostsiskon Fulyan luona. Kyseinen kaupunki päätyikin vaihtokohteeksi juuri siksi, että siellä on jo ennestään tuttuja. Reilu vuosi sitten kävin yliopistolla Erasmus-vaihtoinfossa ja meille esiteltiin mahdollisia vaihtoyliopistoja. Yhtäkkiä huomasin listalla melkoisen tutun kuuloisen nimen: Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg ja laitoin pikaista viestiä Fulyalle, onko kyseessä sama yliopisto, jossa se itsekin opiskelee. Olihan se, joten päätin vaihtoon lähtemisestä käytännössä jo samana päivänä.
Photobucket
 Nurnbergissä syksyllä 2008

Hakuprosessi oli varsin helppo ja oikeastaan kv-koordinaattori lupasi mulle paikan jo etukäteen. Viralliset ilmottautumiset hoitui loppusyksystä ja viime viikolla sain asunnon opiskelija-asuntolasta lähellä yliopistoa. Nyt alkaa jo tuntua siltä, että oikeesti on lähdössä!! Tänään aloitin jo vähän pakkailemaan muuttolaatikoitakin, ettei tule sitten kamala kiire viime hetkellä.


Photobucket
Veikkaisin, että tässä kuvassa on Lebkucheneita, paikallisia keksejä.

Tänne blogiin tulee siis jatkossa juttua sekä vaihtoon valmistautumisesta, että sitten itse vaihtoajasta. Harmittaa hieman, kun jenkkiajoilta ei ole mitään selkeää päiväkirjamaista juttua, joten ajattelin nyt viisaampana kirjottaa juttuja muistiin enemmänkin. Kaverit ja sukulaisetkin voi ehkä täällä helpommin stalkata, että kuinka siellä maailmalla menee.

Photobucket
Tässä me ollaan Magdan kanssa maailmanvallotusreilillä kesällä 2009, jollon pysähdyttiin myös moikkailemaan Fulyaa.

Eipä sitten muuta tällä kertaa, Gute Nacht!!

[Welcome to my xchange blog! I´m going to spend 6 months in Nuremberg, Germany, beginning on Feb 29th! The university is called Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nurnberg (FAU) and the pics on this post are from my previous trips to Nuremberg to see Fulya, who was my host sis in USA 07-08]

No comments:

Post a Comment