26.8.12

Berlin 4-8.8

Huhuu, vieläkö siellä joku käy lueskelemassa? :D Suomessa on vierähtänyt jo puolitoista viikkoa, josta suurin osa on tosin mennyt flunssan kourissa. Blogi on päässyt vähän unohtumaan, kun oon vaan loikoillut mökillä ja juossut treffailemassa kamuja kaupungilla. Tässä olisi nyt vielä vähän näitä matkakuvia, tällä kertaa Berliinistä. Matkasin sinne moikkailemaan Berndiä, johon tutustuin aikoinaan Jenkeissä. Kamun ollessa töissä seikkailin kaupungilla omin päin ja toimin Berliini-oppaana turisteille... Yksin liikkuessa vaikuttaa niin kovin paikalliselta - uskomaton määrä turisteja tuli kyselemään neuvoa kartan kanssa tai pyytelemään apua lippujen ostoon metroasemilla. Heh, onneksi oon ollut Berliinissä pari kertaa aijemminkin, niin olin suht vakuuttava opas :)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

2 comments:

  1. minä käyn lueskelemassa :) Olen ite lukenut pitkää saksaa, tai siis luen edelleen :D viime keväänä pääsin käymään saksassa, oli lukion juttu. Asuin pari päivää isäntäperheessä ja pari päivää hotellissa. Saksassa oli kyllä ihanaa :) muutaman päivän aikana en uskaltautunut puhumaan saksaa, pärjäsin englannilla. jos aloin puhumaan saksaa esim perheelleni, he alkoivat puhumaan kamalan nopeasti saksaa enkä ymmärtänyt mitään :D Olisi ihanaa asua pidemmän aikaa Saksassa, jotta oppisi kunnolla käyttämään kieltä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, nopeesti puhuttu (ja murteellinen) saksa on kyllä ihan käsittämätöntä :D Kannattaa lähteä vaihtoon, siellä kyllä oppii pakolla :)

      Delete